Hlavní obsah

Pilot mimo službu na přání své manželky zachránil let

Právo, Novinky, mšv, rm

Zpoždění nemá v oblibě asi nikdo. Vyhnout se mu chtěl také Brit Michael Bradley, který se svou rodinou mířil z Manchesteru do španělského Alicante. Jelikož nebyl zrovna k dispozici žádný pilot, nabídl se, že bude letadlo společnosti easyJet pilotovat sám. Shodou okolností totiž u aerolinek sám jako pilot pracuje, napsal server Independent.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Bradley na palubě letadla oznámil pasažérům, že bude letadlo pilotovat sám, aby se on i všichni ostatní vyhnuli dalším hodinám čekání. „Manželka mi řekla, že je náš let zpožděn o dvě hodiny, protože vypadl jeden pilot. Takže těsně předtím, než jsme prošli bezpečnostní kontrolou, mě napadlo provést jeden telefonát. Chci prostě odletět na dovolenou,“ řekl Brit palubním telefonem osazenstvu.

„Zavolal jsem easyJetu a řekl, že jsem na letišti a nemám do čeho píchnout. Shodou okolností mám s sebou i licenci, takže jestli potřebují laskavost, jsem připraven,“ doplnil. O chvíli později mu z aerolinek volali zpět a požádali ho, zda by opravdu mohl letadlo pilotovat, přestože neměl uniformu. „Jestli vám nevadí, že jeden z vašich pilotů bude vypadat takhle, tak vyrážíme do Alicante,“ sdělil Bradley cestujícím na palubě.

Ti prý začali jásat. Někteří si celé oznámení natočili i na telefon a umístili video na sociální sítě. „Ještě štěstí, že ten chlápek byl pilot. Nebýt jeho, nejspíš by nám let úplně zrušili. Legenda,“ napsala jedna z pasažérek Michelle Pottsová.

Mluvčí společnosti easyJet uvedl, že nic nebránilo tomu, aby Bradley letadlo pilotoval — byl odpočatý, předchozí čtyři dny nepracoval a měl licenci. „Jsme vděční, že se jeden z našich zaměstnanců, který cestoval na dovolenou, nabídl, že bude letadlo pilotovat,“ řekl mluvčí. „Ukazuje to oddanost naší posádky,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám