Hlavní obsah

Pasovská policie vyjížděla k nálezu granátu. Ukázalo se, že jde o sexuální pomůcku

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policii a pyrotechniky v bavorském Pasově zalarmovala v pondělí běžkyně, která ohlásila, že v lese za městem narazila na podezřelý předmět připomínající granát. Jak se následně ukázalo, odborného zásahu nebylo třeba, protože šlo o erotickou pomůcku, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podezřelý předmět byl v průhledném sáčku. Tomu, že šlo o erotickou pomůcku, napovídala podle policie i skutečnost, že spolu s ní byly uvnitř také prezervativy a lubrikační gel.

„Průzkum na internetu potvrdil, že sexuální pomůcky v podobě ručních granátů skutečně existují,“ uvedla policie.

Ačkoliv šlo tentokrát o planý poplach, opatrnost je v těchto případech na místě. Ani více než 75 let po skončení druhé světové války nejsou nálezy nevybuchlých výbušnin neobvyklé.

Minulý týden nalezli stavební dělníci v německém Mannheimu 500kilogramovou leteckou pumu z období druhé světové války, kvůli čemuž musely být z přilehlého okolí evakuovány asi tři tisíce osob. Munice byla později téhož dne úspěšně zneškodněna.

Reklama

Výběr článků

Načítám