Hlavní obsah

Orel ulétl přes 300 kilometrů za svým bývalým majitelem

– MALHAM

Orel chtěl zpět za svým bývalým majitelem. Ulétl pro orla neuvěřitelných 320 kilometrů. Tříletý žluto-hnědý orel byl prodán Titusem Wardlem za 130 tisíc korun. Zvířecí miláček se stěhoval z Malhamu v hrabství North Yorks do Readingu v hrabství Berkshire.

Článek

Orel se však ztratil velmi brzo poté, co se přestěhoval do Readingu, informoval deník The Sun. Po více než dvou týdnech se ukázal ve svém původním domově v Malhamu.

Jednadvacetiletý Wardle řekl: "Trénoval jsem svého jestřába, rozhlédl se a na kamenné zdi stál orel, kterého jsem dobře znal. Nemohl jsem tomu uvěřit. V den, kdy se rozhodl zkusit vrátit, bylo velmi větrno. Musel chytit dobrý poryv větru. Vzdálenost, kterou urazil, je však velmi překvapující. Je to velmi neobvyklé."

Titus Wardle se rozhodl orla si ponechat a novému majiteli vrátit peníze. Vyjádřil se následovně: "Asi to má rád tady a chce zůstat. Byl to obrovský šok, když jsem ho znovu našel. Lépe řečeno, když on našel mě. Byl jsem smutný poté, co odešel. Je krásné vidět, že to cítil stejně. Jak bych ho mohl jen tak vrátit?"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám