Hlavní obsah

Ojedinělá sázka dnes již mrtvého člověka může vynést charitě milióny

Novinky, Jakub Kynčl

Mezinárodní charitativní organizace Oxfam žije značně netypickou záležitostí. Organizace totiž fandí Rogeru Federerovi, aby získal na tenisovém Wimbledonu svůj sedmý titul z britského pažitu. Pokud se tak stane, organizace si přilepší o 3,23 miliónu korun. Sázkový tiket s potenciální velkou výhrou odkázal organizaci ve své poslední vůli dárce, který zemřel už v roce 2009.

Článek

Roku 2003 vsadil Nick Newlife z hrabství Oxfordshire 1 520 liber na to, že se Rogeru Federerovi podaří vyhrát sedmkrát wimbledonský titul do roku 2019. Sázková kancelář mu na tuto výjimečnou sázkovou příležitost tehdy vypsala kurz 66 ku jedné. Newlife zemřel ve svých 59 letech v roce 2009, ale svou otevřenou sázenku v poslední vůli odkázal charitativní organizaci Oxfam.

"Budeme všichni držet Federerovi palce a doufat, že uspěje. Přibližně 12 procent našich příjmů pochází ze závětí a tento zdroj peněz je pro nás nesmírně důležitý. Na tomto případě je vidět, že podpora přichází opravdu ve všech možných formách," uvedl mluvčí organizace Oxfam Andrew Barton.

Federer to letos ale nebude mít lehké. Čech Lukáš Rosol sice dokázal vyřadit jednoho z jeho úhlavních soupeřů Rafaela Nadala, nicméně ve hře stále zůstává obhájce titulu Novak Djoković. A aby toho nebylo málo, Federera na letošním deštivém Wimbledonu trápí navíc i zranění zad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám