Hlavní obsah

Ohromného muže o váze 370 kilogramů udržuje při životě 18 pečovatelů

Novinky, Markéta Klánská
Londýn

Dvaačtyřicetiletý Brit k snídani spořádá osm párků v rohlíku, k obědu nepřeberné množství zákusků a k večeři hromady klobás a brambůrků. Podobným přejídáním jeho váha vystoupala až na 368 kilogramů, čímž se zařadil mezi nejtlustší z nejtlustších. Stará se o něj 18 ošetřovatelů a má dokonce našlápnuto na titul nejtěžšího muže světa.

Foto: DailyMail.co.uk

Keith Martin má takovou nadváhu, že musí jen ležet. Stará se o něj celkem 18 ošetřovatelů

Článek

Keith Martin z Harlesdenu na severozápadě Londýna měří 175 centimetrů, kolem pasu už má ale 180 centimetrů. Je tak obézní, že musí pouze ležet. Své lůžko za posledních deset let opustil pouze kvůli pravidelným lékařským prohlídkám, na které ho musí ve speciální ambulanci vozit osm zdravotníků.

Dvakrát denně ho navštěvují čtyři ošetřovatelé a čtyři další zdravotní sestry ho třikrát týdně chodí umýt a zkontrolovat jeho zdravotní stav. Využívá také péče svých příbuzných, pravidelně se o něj starají jeho dvě sestry.

K přejídání vedlo trauma

Martinova nadměrná váha dává zabrat jeho srdci a dalším orgánům. Aby mu vůbec mohli lékaři zaškrcením žaludku pomoci v hubnutí, musel by předtím shodit polovinu své váhy. Tomu ale zatím nic nenasvědčuje, 42letý Brit celé dny totiž jen sleduje televizi a cpe se sladkostmi, dorty a uzeninami. Péče o něj přijde daňové poplatníky na tisíce liber.

Martin ale nebyl vždy obézní. S přejídáním začal jako teenager, když se snažil vyrovnat se smrtí své matky.

„Matka mi umřela, když mi bylo 16 let. Přestal jsem se o sebe starat a ztratil jsem veškerý zájem. Jedl jsem cokoli a v jakémkoli množství,“ uvedl Martin, který už 20 let neměl přítelkyni a dokonce už nesežene ani žádné oblečení.

Boj o titul nejtěžšího muže

Svým životním stylem se ale Martin blíží k "úspěchu", k titulu nejtěžšího muže světa. Podle deníku The Daily Mail by ho měl převzít od Mexičana Manuela Uribeho. Ten se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů v roce 2006, kdy vážil neuvěřitelných 560 kilogramů. Ještě v roce 2009 vážil 416 kilogramů, podle dostupných informací však od té doby velmi výrazně zhubl.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejtlustší muži na světě: Manuel Uribe a Paul Mason

Martin dokonce překonal i jiného rekordmana Paula Masona z Velké Británie. Tento 51letý muž z Ipswiche však musel zhubnout, neboť mu při jeho váze 445 kilogramů hrozila smrt. Počátkem roku 2010 tedy podstoupil operaci a do dnešních dnů ubral 254 kilogramů.

Obézní Martin však zatím nemá podle televizní stanice Channel 5 žádné plány, že by mohl následovat svého krajana Masona v jeho hubnutí. Nenávidí se sice za to, co svému tělu udělal, svůj léta zavedený životní styl ale nijak nemění.

Reklama

Výběr článků

Načítám