Hlavní obsah

Odvážná žena se vrhla mezi lovecké psy, aby zachránila lišku před roztrháním

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hon na lišku je v Anglii už několik let zakázán zákonem, ale i přesto k němu často dochází. Důkazem je incident z hrabství Oxfordshire, který se odehrál před dvěma týdny. Zástupci organizace na ochranu zvířat se doslechli o plánovaném honu a lovce sledovali. Lišku se jim podařilo vysvobodit ze spárů loveckých psů doslova na poslední chvíli.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena zachránila při lovu lišku před smečkou psů Video: LiveLeak.com

 
Článek

Zástupci organizace na ochranu divokých zvířat (Protect Our Wild Animals - POWA) sledovali hon už od jeho začátku, kdy vedoucí honu vypustil psy do lesa. Liška byla nakonec dostižena na okraji jedné farmy.

Lovečtí psi se zrovna chystali zpečetit osud lišky, když v tom se mezi ně s křikem vrhla zástupkyně POWY a lišku vzala do náručí. Vystrašené zvíře ji pokousalo, ale i tak ho žena odnesla do bezpečí. Celou událost natáčela její kolegyně, která zároveň křičela o pomoc. Ženy až do jejich odjezdu natáčel a pronásledoval jeden z příznivců honu.

Liška byla poté vyšetřena veterinářem, který nezjistil žádná zranění. Zvíře bylo nakonec odvezeno na místo, kde mu nehrozí žádné nebezpečí. POWA z obavy o bezpečnost žen raději neuvedla jejich jména.

K incidentu se vyjádřil i lovecký klub Old Berkshire Hunt, který uvedl, že v ten den se žádný lov nekonal. Liška se podle nich náhodou objevila u farmy, kde se na ni vrhli psi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám