Hlavní obsah

Odstřel sila plánovali šest měsíců, stejně jim nakonec spadlo na opačnou stranu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na odstřel 53 metrů vysokého sila v dánském městě Vordingborg se pyrotechnici připravovali přes šest měsíců. I tak se minulý pátek odpoledne před zraky desítek diváků zřítilo přesně na opačnou stranu, než demoliční experti počítali. Při dopadu poškodilo silo budovu kulturního centra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silo se při demolici zřítilo na druhou stranu, než měloVideo: Reuters

 
Článek

„Jednoduše prostě nevím, co se na tom mohlo pokazit,“ komentoval pro televizi TV East nepovedený odstřel hlavní střelmistr Kenneth Wedge krátce poté, co ve tři čtvrtě na pět zazněl výbuch a silo se pomalu skácelo mimo vyhrazenou zónu.

Stavba dopadla několik metrů od budovy, která slouží jako knihovna a kulturní centrum. Trosky poničily jeden z rohů centra. Nejvíce zasažena byla hudební škola v centru, škody v knihovně nadělal zejména prach a suť, které pokryly vše včetně veškerých knih. Nikdo nebyl zraněn.

Dle místních úřadů odklízeli dobrovolní hasiči suť z kulturního centra celou noc. Rovněž se rozběhlo vyšetřování nepovedeného odstřelu, které má za úkol zjistit, kde se navzdory půlročním přípravám stala chyba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám