Hlavní obsah

Ochrnutého Muže roku v noci tajně přepravili do motolské nemocnice

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vážně zraněný nositel titulu Muž roku, čtyřiadvacetiletý Martin Zach, byl v noci na čtvrtek přepraven z královéhradecké nemocnice do pražské nemocnice v Motole, zjistilo Právo. Převezen byl dříve, než se plánovalo, aby při přepravě nebyla média.

Článek

Původně bylo naplánováno, že Zacha přepraví do Motola z Hradce Králové vrtulník během čtvrtka nebo pátku. O přesném termínu se mělo rozhodnout podle stavu vážně zraněného Zacha. Ve skutečnosti byl vrtulníkem přepraven dříve, než bylo plánováno.

Mluvčí FN Motol Eva Jurinová k tomu pro Právo jen uvedla: "Informace o jeho plánovaném převozu jsem dostala. Víc k tomu v tuto chvíli nemohu říci, více budu vědět v pátek.“

Pro převoz se Zachovi rodiče rozhodli, protože v motolské nemocnici našli specialistu na léčbu pacientů po zranění míchy. Zach má ochrnuté horní i dolní končetiny. Částečně cítí ramena a lokty. Operován byl už v Hradci, náročný zákrok trval sedm hodin.

Bývalý vrcholový sportovec Zach, který se od dětsví věnoval běhu na lyžích, 29. srpna mimo soutěž skákal na lyžích na rybníku Kačák ve Vrchlabí. Dopadl mimo doskočiště na mělčinu. Navzdory doporučení nepoužil ochranné prostředky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám