Hlavní obsah

Ochránci obviňují Naomi

MILÁN

Italští ochránci zvířat spustili bouři protestů proti modelce Naomi Campbellové, protože při středeční módní přehlídce v Miláně předvedla kolekci kožešinových plášťů.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Dvaatřicetiletá manekýna se ukázala na molu v bílém norkovém kožichu jedné severoitalské módní firmy, přestože se v roce 1994 zapojila do kampaně ochránců zvířat z organizace PETA (Lidé pro etické zacházení se zvířaty), jejímž heslem bylo "Raději nahá než v kožichu".

Akce se zúčastnili ještě další čtyři modelky včetně Cindy Crawfordová. Modelky tehdy tvrdily, že chtějí přimět módní domy, aby přestaly zpracovávat kožešiny ohrožených zvířecích druhů.

Mluvčí PETA na modelku zaútočil: "Je skandální, že Campbellová se připojila ke kampani ve prospěch kožešinových zvířat výlučně z reklamních důvodů a ne z vlastního přesvědčení."

Naomi, která za jeden den v Miláně inkasovala 24 tisíc dolarů, se však nedala vyvést z míry. "Jsem modelka a tohle je moje práce," prohlásila podle milánského deníku Corriere della Sera. Pláště, které předváděla, nebyly zhotoveny z kožešiny ohrožených druhů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám