Hlavní obsah

Obyvatele italského města překvapil první sníh

Zatímco jinde v Evropě teprve pomalu končí léto, v městečku Livigno a kraji Piemont už přivítali první sněhovou nadílku. Napadlo tam téměř 30 centimetrů. I když Livigno leží ve výšce kolem 1800 metrů nad mořem, tak brzký příchod sněhu obyvatele překvapil.

Foto: Twitter Livigno

Italské Livigno zasypal první sníh

Článek

Ještě před pár dny se louky okolo města Livigno zelenaly, v neděli však oblast zasáhla vlna špatného počasí a z nebe se začaly snášet první letošní sněhové vločky. V Livignu napadlo kolem třiceti centimetrů sněhu.

První sníh zažil rovněž kraj Piemont ohraničený Alpami, bílo bylo v ulicích měst Chieri a Carmagnola. Jak uvádí italský list La Stampa, sníh tam nemile překvapil návštěvníky veletrhu s paprikami, který musel v neděli zavřít.

I když v těchto oblastech sníh často vydrží až do května, sněžení na počátku září je považováno za raritu, obyčejně začne sněžit až o měsíc později. Jak však podotýká meteorologický server ilmeteo.it, rozhodně se nejedná o unikum.

V nadcházejícím týdnu by se na severu Itálie mělo oteplit, v alpských oblastech krajů Tridentsko, Furlansko-Julské Benátsko a Veneto má však dle meteorologů napadnout rovněž výjimečných 40 až 60 centimetrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám