Hlavní obsah

OBRAZEM: Svět zasáhlo šílenství - psí paruky

Novinky, jky
FLORIDA

Lidé jdou někdy v lásce ke zvířatům dále, než by bylo vhodné a zejména rozumné. Jasným důkazem tohoto faktu je nový trend, který se objevuje zejména v americkém pejskařském světě. Nejde o nic jiného než paruky pro čtyřnohé miláčky. Psí oblečky je možné hájit jejich praktickým účelem - ochranou zvířete při velmi nízkých teplotách. Paruky ovšem žádný podobný argument pro svoji obranu jistě nenaleznou.

Článek

Floridská společnost našla na trhu velmi slušné uplatnění, když začala prodávat produkt do té doby takřka nevídaný, přesto některými podivnými páníčky již mnohá léta podomácku vyráběný - psí paruky.

Reklamní kampaň přímo vybízí k tomu, abyste dali svému psovi libovolnou paruku, a nemuseli se tak dívat na srst se kterou se narodil. Kampaň by v Evropě zřejmě nezabrala.

Udělali byste toto své Betynce? Foto: profimedia

Jestli chcete udělat ze své fenky blondýnku, máte nyní možnost. Foto: profimedia

Toto je jedna z těch decentnějších stylistických úprav. Foto: profimedia

Kampaň jde vskutku poněkud proti myšlení rozumného člověka. Vybízí pejskaře, aby oholili hlavu psa a na kůži umístili paruku dle vlastní volby. "Nyní už se nebudete muset dívat na to, jak má váš Jack Russel teriér dlouhou srst podobnou lidským vlasům, může totiž vypadat jako čtyřnohá Barbie panenka," zní v reklamní kampani.

U ozdoby v podobě dredů už by se možná dalo začít mluvit o trápení zvířat. Foto: profimedia

Majitelka psa zřejmě chtěla, aby ladil s pohovkou. Foto: profimedia

Zakladatelka společnosti Ruth Reginaová je poměrně dobře známou stylistkou. Když se jí klienti začali ptát, jestli by mohla poskytnout servis i jejich rozmazleným psíkům, uvědomila si, že by se z toho dal udělat poměrně dobrý byznys. A zdá se, že měla pravdu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám