Hlavní obsah

Oběsil se, protože chtěl po smrti naklonovat

BBC, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUKUREŠŤ

Mediální kampaň o klonování má svou první oficiální oběť. 15letý rumunský chlapec Constantin Buciumanu, kteří věřil v posmrtný život, se rozhodl, že spáchá sebevraždu a vědci jej posléze genetickým mutováním znovu vzkřísí.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Předseda OS Obchvat Náchoda Jan Chaloupka vysvětlil před zahájením blokády, že cílem je znovu upozornit na příšernou dopravní situaci ve městě.

Článek

"Jeho babička vyprávěla, že se jí Constantin často vyptával, co bude po smrti. Už před několika roky jí přímo řekl, že se chce oběsit. Nynější novinky o klonování jej v jeho plánech jen utvrdili. Upřímně věřil, že se vrátí díky této metodě zpět," říká místní policista Ovidiu Toma.

Hochova mysl zabraná už několik let do myšlenek týkajících se posmrtného života našla novou cestu po zveřejnění zprávy v rumunské televizi, vysílané pravidelně od poloviny. Myšlenka narození zmutované lidské bytosti jej natolik ovlivnila, že vzal provaz a odešel do stodoly své babičky ve městě Cristesti, kde se oběsil. Chlapce našli příbuzní. Vyšetřovatel nešťastné události do protokolu o příčinách úmrtí napsal - "smrt nastala pod vlivem zvláštních" příčin.

Psychiatr Constantin Romanescu z nemocnice Socola v Lasi možné motivy sebevraždy zdůvodnil: "Je to typická ukázka, kam vede bujná představivost dospívajících. Hranice mezi životem a smrtí je pro ně téměř neznatelná a jsou náchylní k sebevraždám."

Reklama

Výběr článků

Načítám