Hlavní obsah

O dítěti rozhodl italský soud mincí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italský soudce si hodil dvoueurovou mincí, který z rodičů, zda matka či otec, má dostat pětileté dítě na Vánoce. Soudce vysvětlil rodičům, kteří se nemohli dohodnout, kdo z nich si má dítko na vánoční dobu ponechat, že není dost času na to, aby se sešel tribunál a věc projednal.

Foto: archiv Wohnout

Kapela Wohnout zamíří během svého podzimního turné také do Kroměříže.

Článek

"Nemohu jednat jinak. Nejlepší řešení by bylo, kdyby se rodiče chlapce dokázali dohodnout," uvedl soudce. Carlo Alberto Agnoli. "Ale nechtěli."

"Nemůžu se zachovat jako král Šalamoun a chtít dát dítě rozpůlit. Nechal jsem tedy rozhodnout náhodu," prohlásil soudce Carlo Alberto Agnoli ze severoitalského Trentina.

Podle Bible král Šalamoun pohrozil dvěma ženám, jež vedly spor, které z nich dítě patří, že chlapečka nechá rozetnout vedví. Pravou matku dítěte poznal podle toho, že byla ochotna se dítěte vzdát, jen aby je ušetřil.

Tentokrát los osudu byl příznivý matce, která již pro synka doma předem připravila vánoční stromeček. Dítě však žije po celý rok u otce.

Neobvyklé rozhodnutí vyvolalo v Itálii debatu o vhodnosti jednání soudce. "Jestliže se Agnoli rozhodnul jen na základě náhody, je to provokativní vzkaz rodičům, kteří nejsou schopni se rozhodnout," okomentovala případ místní právnička Andrea De Bertoliniová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám