Hlavní obsah

Norský triatlonista svým závodním oděvem v Tokiu vyvolal pozdvižení

Hrdina olympijského závodu v triatlonu, Nor Kristian Blummenfelt, se dostal do hledáčku veřejnosti kromě zlaté medaile také kvůli svému závodnímu oděvu. Pod bílým norským dresem mu totiž velmi výrazně prosvítaly modré plavky, čehož si lidé na sociálních sítích okamžitě všimli.

Foto: Profimedia.cz

Nor Blummenfelt získal zlatou medaili.

Článek

Nejprve ohromil fanoušky fantastickým únikem, kdy nedal soupeřům šanci a v rozpáleném Tokiu získal nejcennější kov. Cílovou pásku proťal Blummenfelt po jedné hodině, 45 minutách a čtyřech sekundách. Právě fotografie z cílové rovinky ale zaujala fanoušky na sociálních sítích i z jiného důvodu.

Kvůli průsvitnému dresu totiž bylo velmi dobře vidět i mokré plavky, které měl závodník na sobě. „Podívejme se na norské dresy. Ten, kdo je navrhoval, by měl být asi vyhozen. Vypadá jako superman, ale ten měl spodní prádlo nahoře,“ žertovali už australští komentátoři přenosu.

„Ten, kdo stojí za norskými dresy, se musel inspirovat Kapitánem Bombarďákem,“ poznamenal další z uživatelů Twitteru. V anglickém překladu totiž animovaná postavička nese jméno Captain Underpants (doslova Kapitán Spoďáry).

Další medaile z Tokia. Po stříbru má Česko i bronz

Sport

K fotografii se vyjádřila i norská fanynka. „Představte si, že by závodil bez spodního prádla,“ zamyslela se. „Ale hlavně si užijme radost ze zlaté medaile,“ nezapomněla dodat, co bylo na závodě nejdůležitější.

Reklama

Výběr článků

Načítám