Hlavní obsah

Nevysvětlitelné zvuky vycházející ze Země opět nahánějí lidem hrůzu

Novinky, zkr
Terrace

Podivné zvuky, které se koncem roku 2011 ozývaly po celém světě, jsou téměř po dvou letech zpět. Tajemné hučení vycházející jakoby odnikud vyděsilo 29. srpna obyvatele kanadského Terrace. Někteří místní obyvatelé zvuk zachytili, informoval server cbc.ca.

BEZ KOMENTÁŘE: V kanadském Terrace se ozývají tajemné zvuky

 
Článek

Podle Kimberly Wookeyové, která záznam umístila na internet, se strašidelný zvuk připomínající skřípání začal ozývat kolem půl osmé ráno. „Vešla jsem do obývacího pokoje, kde jsem našla vystrašeného sedmiletého syna, který se bál, co se děje. Řekl, že ho vzbudil ten zvuk, který otřásal okny jeho pokoje,“ uvedla Kanaďanka s tím, že to trvalo asi pět minut.

Její slova potvrzují i další svědci. „Vypadalo to, jako by to přicházelo z nebe nebo ze země,“ svěřila se Mandi Cambellová. Podobné zvuky se přitom prý městečkem rozléhaly už 19. června, tvrdí Wookeyová.

Tajemné zvuky v ČRVideo: Novinky

Tajemné hučení v minulosti

Podobné zvuky se ozývaly koncem roku 2011 v USA, Kanadě, Asii, ale i v Evropě. Dva turisté je například zachytili v Coloradu. O nějaký čas později zasáhlo stát zemětřesení o síle 5,3 stupně Richterovy škály.

BEZ KOMENTÁŘE: Tajemný zvuk v Coloradu

Tehdy se spekulovalo o tom, zda zvuky nesouvisejí s avizovaným koncem světa, což se však neprokázalo. Pravděpodobnější variantou je, že se jednalo o pohyb litosférických desek Země anebo že předznamenávají blížící se zemětřesení. Zvuk zachycený v lednu 2012 v Mexiku však zůstal rovněž nevysvětlen.

BEZ KOMENTÁŘE: Tajemný zvuk v Mexiku

Broušení stavebního stroje

O původu zvuků se vyrojila i tentokrát řada teorií. Podle některých je způsobilo loňské zemětřesení na severozápadě Britské Kolumbie. Jiní je přičítají zase zemětřesení, které den poté postihlo nedaleké ostrovy. Mluvčí radnice Alisa Thompsonová však přišla s jednoduchým vysvětlením – hned za rohem totiž dělníci brousili ostří grejdru – stavebního stroje používaného ke srovnávání velkých ploch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám