Hlavní obsah

Německý vědec tvrdí, že Hitler měl jen jedno varle

Legenda o tom, že nacistický vůdce Adolf Hitler měl jen jedno varle, má faktický základ. Tvrdí to německý vědec, který v archívech objevil lékařskou zprávu potvrzující Hitlerovu tělesnou anomálii. Napsal to list The Daily Telegraph.

Adolf Hitler

Článek

Profesor Peter Fleischmann z norimberské univerzity se dostal ke zprávě o Hitlerově vyšetření z roku 1923. Tu sepsal lékař ve věznici, kam byl budoucí diktátor umístěn po neúspěšném pokusu o puč v Mnichově. Hitler byl podle hodnocení lékaře Josefa Steinera Brina „zdavý a silný”, avšak trpěl „pravostranným kryptorchidismem”.

Tato vývojová porucha znamená, že jedinci během jeho ranného vývoje nesestoupilo varle do šourku. „Varle bylo zřejmě nevyvinuté,” uvedl nyní Fleischmann.

Vada Hitlerova pohlavního orgánu byla předmětem řady spekulací, Britové za druhé světové války složili na toto téma o nepřátelském vůdci posměšnou píseň. Nejrozšířenější teorie však tvrdila, že Hitler přišel o varle následkem zranění z první světové války. To nově objevený dokument zpochybňuje.

Lékařský záznam byl historiky dlouho hledán a považován za ztracený, než se před pěti lety objevil v jedné aukci. Tehdy jej okamžitě zabavily bavorské úřady a až nyní byl podrobně prostudován.

Reklama

Výběr článků

Načítám