Hlavní obsah

Německý pošťák se cítil přetížený, nedoručil přes 20 000 dopisů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Jeden mladý poštovní doručovatel ze západoněmeckého Frankfurtu nad Mohanem už prý nezvládal roznášet hory dopisů, upomínek a reklamních letáků, a tak je skladoval ve svém bytě nebo je rovnou házel do popelnic. Třiadvacetiletý listonoš zaměstnaný u soukromé doručovatelské firmy během posledního roku "ztopil" více než 20 000 dopisů.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Lidé čekali na některé dopisy marně. Prostě nedocházely.

Článek

Pošťák, který sám prohlásil, že se cítil být zavalen prací, od loňského srpna odmítal řádně doručovat dopisy či reklamní katalogy, ale také četné úřední písemnosti a lékařskou dokumentaci.

Jeho pracovní nekázeň vyšla najevo, když jej jedna žena přistihla, jak v blízkosti svého domova vysypává poštu do popelnice. Upozornila policii i doručovatelskou firmu. Policisté se při prohlídce bytu listonoše nestačili divit. Zašantročené dopisy byly všude - v šatní skříni, v komodě i ve sklepě.

Policisté ve spolupráci s lidmi od bezpečnostní služby pracující pro doručovatelskou firmu vynesli z bytu 13 pytlů na odpadky, 12 beden a několik krabic po okraj naplněných dopisy.

Zatoulanou poštu musely odvést dvě dodávky. Muž, jenž prý musí počítat s citelným trestem za krádež a zadržování poštovních zásilek, se hájil tím, že po práci ještě navštěvoval večerní školu, kde jej čekaly závěrečné zkoušky. Studium s prací prostě nedokázal skloubit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám