Hlavní obsah

Německý politik chce na fotbalovém mistrovství mléčné bary

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT NAD MOHANEM

Během mistrovství světa v roce 2006 by se na německých stadiónech nemělo pít jen tradiční pivo, ale také mléko. Otevření mléčných barů požaduje předseda zemské vlády Dolního Saska Christian Wulff.

Foto: Nikola Hofmanová

primář Oddělení klinické biochemie a farmakologie Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně MUDr. Tomáš Šálek

Článek

Jeho vláda sídlí v Hannoveru, kde je jeden ze stadiónů určených pro utkání světového šampionátu. Při domácích zápasech místního klubu jsou otevřeny dva mléčné bary a Wulff v otevřeném dopise předsedovi mezinárodní federace FIFA Seppu Blatterovi a šéfovi organizačního výboru Franzi Beckenbauerovi žádá, aby fungovaly i během mistrovství světa.

"Úspěšný prodej dokazuje, že fotbaloví fanoušci mají rádi i mléko," uvedl. Exkluzivní práva na prodej nealkoholických nápojů na stadiónech během světového šampionátu má společnost Coca-Cola. Její zástupci se ohradili proti Wulffovým tvrzením, že brání prodeji mléka. Podle mluvčí Claudie Fasseové Coca-Cola práva na mléko před dvěma měsíci vrátila zástupcům FIFA.

Reklama

Výběr článků

Načítám