Hlavní obsah

Nejsmutnějšímu lednímu medvědovi světa nabídli nový domov

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medvědice jménem Pizza, která si vysloužila označení „nejsmutnější lední medvěd na světě“, by se mohla stěhovat z akvária v čínském nákupním domě v Kantonu. Nový domov jí nabídl britský park pro divoká zvířata.

Foto: Profimedia.cz

Medvědice Pizza

Článek

Pizza se dostala do povědomí veřejnosti v červenci letošního roku, kdy o její neutěšené situaci informovala charitativní organizace Animals Asia. Zvíře se v poddimenzovaném výběhu očividně necítilo dobře a byla proto spuštěna petice za jeho přemístění. [celá zpráva]

Vedení akvária v reakci na petici prohlásilo, že ve spolupráci s odborníky zlepší podmínky pro všechna zvířata, Animals Asia však uvádí, že nedošlo k žádnému posunu.

Podle BBC oslovili zástupci ze zoo Yorkshire Wildlife Parku majitele akvária s nabídkou na převzetí medvědice.

V rozlehlém zařízení u města Doncaster žije přes 300 zvířat včetně čtyř ledních medvědů, kteří mají k dispozici speciálně navržený výběh. Vedení čínského akvária ale na nabídku zatím nereagovalo.

„Byli bychom potěšeni, kdybychom viděli Pizzu v parku Yorkshire Wildlife. Může to mít šťastný konec. Mohla by si užít skvělý výběh a byla by i součástí skupiny dalších medvědů,“ řekl BBC ředitel Animals Asia Dave Neale.

Dodal, že součástí nabídky na převzetí není žádná finanční kompenzace z obav, že získané prostředky by byly použity na nákup dalších zvířat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám