Hlavní obsah

Nejhorší zoo na světě: drůbež, želva ve skle a nafukovací tučňáci

Novinky, tcs

Pakliže není zoo v čínském městě Jü-lin nejhorší, je určitě alespoň nejsměšnější. Její pořadatelé lákali na plakátech před branou na unikátní druh tučňáků „přímo z jižního pólu“ a davy místních nemohli věřit svým očím, když se konečně podívali do výběhu. Opravdu v něm tučňáci byli – jenže nafukovací.

Foto: Profimedia.cz

Toto není ilustrační foto, ale skutečný snímek z výběhu tučňáků.

Článek

Pokušení podívat se zblízka na tučňáky za cenu pouhých 15 jüanů (zhruba 50 korun) neodolaly desítky lidí. Nalákal je plakát nedávno otevřené zoologické zahrady. Na něm její majitelé slibovali exotická zvířata a to, že se návštěvníci naučí něco o divočině.

Foto: Profimedia.cz

Tučňáci byli přivázáni k lanu zřejmě proto, aby neuletěli.

Místo toho se ale lidé naučili, že není všechno zlato, co se třpytí. Kromě nafouknutých tučňáků, z nichž mnozí už viditelně ucházeli, tu návštěvníci ještě mohli vidět několik hus, kohouty a želvu v jinak zcela prázdném akváriu, která prý za drobný příspěvek přináší štěstí.

Foto: Profimedia.cz

Želva v prázdné skleněné bedně má prý přinášet štěstí.

Prakticky všichni návštěvníci se marně dožadovali svých peněz zpět. Brzo to však vzdali a o svůj vztek se alespoň podělili na sociálních sítích.

Mnozí zoologickou zahradu nazývají nejhorší zoo na světě, ve skutečnosti ale existuje nespočet „zahrad“, kde jsou v hrozných podmínkách držena opravdová živá zvířata. Těm umělý nafukovací zvěřinec nesahá ani po kotníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám