Hlavní obsah

Policie už nepátrá po jelenu Puškinovi, který ukradl kulovnici. Zbraň se našla

Novinky, ok, kub
Český Krumlov
Aktualizováno

Šťastný konec má neuvěřitelný případ z jihu Čech. Po čtyřech měsících se podařilo najít kulovnici, se kterou myslivci utekl jelen. Zbraň našli myslivci ve vojenském újezdu v Boleticích. Policie následně rovněž ukončila pátrání po jelenovi.

Foto: Policie ČR

Nalezená kulovnice

Článek

Na policisty se v sobotu obrátil myslivec, který uvedl, že s kolegou při hledání jeleních trofejí našli ve sněhu v lese kulovnici. Protože si pamatovali, že jednomu z kolegů v listopadu utekl jelen i s kulovnicí CZ 527, napadlo je, že jde o onu zbraň.

Jelen na jihu Čech sebral myslivci kulovnici a utekl

Krimi

„Kulovnice má kovové díly zkorodované a dřevěná pažba je značně zpuchřelá. Zbraň je také viditelně ošoupaná, pravděpodobně od snah jelena se zavěšeného závaží na paroží zbavit,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Zbraň se podařilo najít ve sněhu u Boletic. „Puškin ji tam nejspíš shodil i s parožím. Okolí Horní Plané si může oddychnout, ozbrojený jelen je minulostí,” sdělila s nadsázkou policie na Twitteru s tím, že rovněž odvolává pátrání po jelenovi.

Jméno Puškin, odkazující na zakladatele novodobé ruské literatury a také na český termín pro střelnou zbraň, dostal jelen podle policie od uživatelů internetu při komentování zpráv o pátrání.

Zbraň byla bez zásobníku v takovém stavu, v jakém o ni myslivec tehdy přišel. Jak dlouho jelen kulovnici nosil, zůstane záhadou.

Policisté zbraň předali na znalecké zkoumání. „Nepředpokládáme však, že by se s ní jelen dopustil nějakého zločinu. Snad jen stačil vystrašit turisty či lyžaře," dodal Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám