Hlavní obsah

Nádherná podzimní krajina ve vodním zrcadle

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Burnley

Perfektní symetrie snímků britské podzimní krajiny na první pohled vypadá, jako by vzešla z počítače. Ale není tomu tak, obrazy plné barev a klidu zachytil minulý měsíc na svůj fotoaparát amatérský fotograf Roger Merrifield.

Foto: Profimedia.cz

Hra podzimních barev u jezera a lesů Glencoe Lochan ve Skotsku.

Článek

Pětačtyřicetiletý Brit z Burnley v Lancashiru je nadšený turista a fotograf, který v několika uplynulých týdnech jezdil po celé zemi, aby nafotil podzimní atmosféru v přírodě. Navštívil národní parky Yorkshire Dales a Lake District a také Skotskou vysočinu.

Foto: Profimedia.cz

Skotská krajina je plná klidu, jak potvrzuje fotka od jezera Glencoe Lochan

„Dodává to radost ze života. Zapomenete na všechno. Stres a veškeré zátěže moderní doby se rozplynou a vy se můžete soustředit jen na perfektní světlo,“ uvedl pro deník The Daily Mail Merrifield.

Podle tohoto obchodního ředitele je nejlepší čas na zachycení podzimních krás v přírodě vždy hodina před a po východu slunce, stejně jako hodina před a po západu slunce.

Foto: Profimedia.cz

Jezero Buttermere v anglickém národním parku Lake District odráží okolní krajinu jako velké zrcadlo

„Být v těch místech a fotit, to je pro mě to nejlepší na světě. Všude se rozlévá klid a mír. V létě je tu ale plno turistů, takže prakticky není možné nic vyfotit. Podzim je se všemi těmi barvami úplně jiný,“ popsal Merrifield, který při focení používá dlouhou expozici a trpělivě čeká na ty nejlepší podmínky.

Foto: Profimedia.cz

Lesnatá oblast Strid Wood v Bolton Abbey v Anglii vyzařuje na podzim jedinečné kouzlo

„Je zkrátka úžasné, když se dostanu z ruchu velkoměsta a mohu se uvolnit a odreagovat na tak úchvatném místě,“ dodal na závěr Merrifield.

Reklama

Výběr článků

Načítám