Hlavní obsah

Nad domem se čtyři hodiny vznášelo UFO, odborníci jsou zaskočeni

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fraserburgh

Bezesnou noc zažila v sobotu rodina ze skotského Fraserburghu. Uprostřed noci probudila 50letou Morag Ritchiovou podivná světla, která se pohybovala nad jejím domem. Žena pro jistotu vzbudila ostatní členy rodiny a jeden z nich světla natočil. Úkaz vyvolal rozruch mezi ufology, nejsou ho totiž schopni uspokojivě vysvětlit.

BEZ KOMENTÁŘE: Nad rodinným domem se čtyři hodiny vznášelo UFO

 
Článek

„Žijeme na venkově, takže nikdy nezatahuji záclony. Světla mě proto okamžitě vzbudila. Vypadalo to, že se pohybují, skoro jako kdyby mě pozorovala. Raději jsem vzbudila i ostatní,“ řekla Ritchiová deníku Daily Mail.

Její manžel byl vůči domnělému UFO nejprve skeptický, ale když světla viděl, svůj postoj změnil. Snoubenec jedné z ženiných dcer pak natočil úkaz na svůj mobilní telefon.

„Po nějaké chvíli jsme šli všichni spát, ale já jsem se ještě dvakrát vzbudila. I po několika hodinách tam světla stále byla. Zmizela až ráno,“ dodala žena.

Pohybující se světla zamotala hlavu ufologům, kteří pro ně nemají vysvětlení. Jisté je, že okolo domu se v daný čas nemohlo vyskytovat žádné letadlo.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

„Většina nahlášených UFO se dá vysvětlit, ale tady si opravdu nejsem jistý. Lidé často natáčejí čínské lampióny, o ně však v tomto případě rozhodně nejde. Čtyři nepravidelně blikající světla vedle sebe, to může být cokoliv,“ řekl deníku Daily Mail ufolog Malcolm Robinson.

Reklama

Výběr článků

Načítám