Hlavní obsah

Na to královna nemá právo, fňukají Harry s Meghan. Přesto uposlechli

Novinky, tcs

Poté, co princ Harry a vévodkyně Meghan v pátek oznámili, že nebudou od jara používat ani značku Sussex Royals a potvrdili tak informace, které v uplynulých dnech přinesla britská média, vydal pár další prohlášení, ve kterém si nezapomněl do královny šťouchnout a připomenout jí, že nemá práva na slovo „Royal“.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan na odchodu z Buckinghamského paláce v pátek 14. února.

Článek

Krátce po oznámení tiskové mluvčí páru, že Harry a Meghan nebudou používat značku Sussex Royals přišlo prohlášení královského páru, ve kterém toto rozhodnutí vysvětlují. Neopomněli zmínit, že neexistuje žádný právní důvod proč by nemohli používat značku „Sussex Royal“.

Harry s Meghan vévodou a vévodkyní ze Sussexu pochopitelně zůstávají, problém je v tomto případě se slůvkem „Royal“ (královský). „I když Koruna nebo Kabinet nemají žádné právo na používání slova „Royal“ v zámoří, vévoda a vévodkyně nemají v úmyslu používat spojení „Sussex Royal“ nebo jakoukoliv jeho podobu slova „Royal“ na jakémkoliv území. Změna se objeví na jaře roku 2020,“ stojí v prohlášení.

Další rána pro Harryho s Meghan přišla přímo od královny

Koktejl

Důvodem, proč se kolem této značky strhla vášnivá diskuze je fakt, že značku Sussex Royals si pár a jeho PR tým připravovali již několik měsíců předtím, než Harry s Meghan oznámili stáhnutí se do ústraní. Tato značka byla zaregistrována jako ochranná známka v řadě zemí a vztahovala se na předměty jako oblečení, knihy a suvenýry. Pár v prohlášení uvedl, že tyto registrace stáhne.

Chtěli jsme značku chránit, nikoliv profitovat

Už předtím pár souhlasil s tím, že nebude používat královský prefix Její/jeho královská výsost (HRH) a nebude zaštiťovat akce ve jménu královny. Patronáty nad svými organizacemi, včetně těch, které mají označení Royal (tedy královské) si však ponechají.

Harry a Meghan přestanou používat značku Sussex Royal

Evropa

„Tohle musí být pro pár rána, protože už do značky Sussex Royal hodně investoval. Nicméně královna neměla na výběr,“ uvedl pro Daily Mail zdroj z paláce.

Zdroje z blízkosti Sussexů zase podle deníku uvedly, že Meghan už má všech dohadování dost a dost má i všech, kteří jí a Harrymu říkají, že něco nejde. „Meghan uvedla, že projekty, na kterých teď pracují, mluví za sebe a jméno vybrali, aby královskou značku chránili, nikoliv aby z ní profitovali,“ uvedl zdroj. Snahu značku Sussex Royal chránit potvrdil pár i ve svém prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám