Hlavní obsah

Na strojvedoucího zaútočil zákeřný racek a zdržel vlak

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hastings

Lidé, kteří do práce dojíždějí vlakem, jsou na nějaká ta menší zpoždění relativně přivyklí skoro v celé Evropě. Minulý týden byl však důvodem zpoždění vlaku směřujícího z britského Hastingsu do Londýna záludný racek, který se rozhodl "vyřadit strojvedoucího z provozu".

Foto: Profimedia.cz

Racek chechtavý

Článek

Strojvedoucí vlaku vyjíždějícího z Hastingsu ve čtvrtek v 8:15 ráno se procházel po nástupišti, když na něj začal nalétávat racek, který ho trefil přímo do hlavy. Informoval o tom britský Daily Mail.

Zdravotní stav strojvedoucího museli na místě zkontrolovat pracovníci záchranné služby. Strojvedoucí se nakonec mohl po 15 minutách vrátit do práce a vlak tak mohl se čtvrthodinovým zpožděním vyjet. Cestujícím se obratem dostalo hlášení, které objasňovalo, proč přesně došlo ke zpoždění.

"Nikdo to nějak nezaregistroval, až do chvíle hlášení. To se začal každý dívat po okolních lidech a ptát se, zda opravdu zaznělo to hlášení, které všichni slyšeli. Pak se začali všichni smát," uvedla jedna z čekajících pasažérek Liza Donaghueová.

Mluvčí společnosti Southeastern Trains uvedl, že útoky racků jsou výjimečné, avšak mohou být velmi nebezpečné. Když mají hlad či chrání svá hnízda, tak mohou pro cestující na nástupištích představovat nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám