Hlavní obsah

Na motorce vzduchem. Dubajská policie představila „vznášedlo” jako ze sci-fi

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubajská policie představila na veletrhu Gitex (Gulf Information and Technology Exhibition) netradiční dopravní prostředek. Vznášející se motocykl jak ze sci-fi filmů chce do dvou let nasadit do běžného provozu. Vedení policie si od něj slibuje rychlé zásahy, při kterých se policisté nemusejí potýkat s problémy spojené s hustou dopravou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dubajská policie chce obohatit svůj vozový park vznášedlemVideo: Reuters

 
Článek

Stroj představil Chálid ar-Razúkí, náčelník oddělení chytrých služeb dubajské policie. „Vznášedlo” vypadající jako kříženec kvadroptéry a motorky je součástí vládní strategie inovovat policejní síly a zlepšit bezpečnost před nadcházející výstavou Expo 2020, kterou bude právě metropole Spojených Arabských Emirátů hostit.

Úkolem speciálně vyškolených policejních pilotů bude především monitorovat okolí a eventuálně rychle zasáhnout v případě krizové situace. Vznášedlo je rovněž vybaveno kamerou, ze které piloti mohou streamovat obraz přímo na policejní velitelství.

„Unese to až sto kilogramů a ve vzduchu vydrží zhruba třicet až čtyřicet minut,“ uvedl ar-Razúkí s tím, že s ohledem na bezpečnost nebudou stroje létat výš než šest metrů nad zemí. Policejní náčelník však nevylučuje, že v budoucnu budou létat i výše.

Netradiční stroj není jedinou technickou vymožeností, kterou dubajská policie letos představila. Již v červnu ukázala policejního „robocopa“. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám