Hlavní obsah

Na Kypru otevřeli první psí pláž

– AGIA NAPA

Všem pejskařům se na Kypru splnil sen, o němž si v jiných částech Středozemí mohou nechat zdát. V letovisku Agia Napa otevřeli první psí pláž, kde jsou chlupatí přátelé člověka vítáni a mohou si zde ve vodě užívat spolu se svými pány svobodně dle libosti.

Foto: Profimedia.cz

Odpočinek na pláži si můžou užívat i psi. Ilustrační foto

Článek

„Je to místo primárně určené psům, ne lidem, a my doufáme, že si tady užijí skvělé chvíle,“ prohlásil při slavnostním otevírání primátor města Antonis Tsokkos.

Kypr zakazuje přítomnost psů na plážích. „Museli jsme naplnit urgentní požadavek vlády a najít místo vhodné pro zvířata, všichni radní souhlasili s tímto místem již minulý měsíc a jsou z něj nadšení,“ uvedl Tsokkos.

Kypřané jsou vůči psům velmi nepřátelští a na ostrově často zvířecí miláčci zahynou po otravě nastraženým jedem. V červnu byl dokonce usmrcen padesátiletý muž, jenž se kvůli svému pejskovi pohádal s jiným návštěvníkem pláže. Ten se naštval, skočil do auta a muže i s jeho chlupatým přítelem přejel.

„Na ostrově panuje příliš velká nenávist vůči psům a je to součástí zdejší mentality, která má kořeny v minulosti. Velmi často můžete být svědky bojů mezi lidmi, kteří si své malé psy berou na pláž, a lidmi, kteří je tam nemůžou vystát,“ uvedl člen kyperské Strany zelených George Perdikis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám