Hlavní obsah

Na jihu Španělska porodila desetiletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Desetiletá dívka z přistěhovalecké rodiny na jihu Španělska nedávno porodila dítě. Zdravotní stav matky i novorozeněte je velmi dobrý, uvedly v úterý andaluské úřady. Jde podle nich o první podobný případ v tomto autonomním regionu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Španělce se v deseti letech narodilo zcela zdravé dítě. Ilustrační foto

Článek

Úřady tak potvrdily zprávu místního deníku Diario de Jerez, že sotva desetileté dívce zahraničního původu se 26. října narodilo dítě o váze 2,9 kilogramu. Z nemocnice podle listu matka odešla i s dítětem koncem minulého týdne.

"Mladá matka a její dítě jsou ve skvělém zdravotním stavu a u své rodiny poté, co opustily nemocnici. Otec je nezletilý stejně tak, jako dívka," řekla novinářům bez dalšího upřesnění Micaela Navarrová, která se stará o sociální péči v rámci autonomní andaluské vlády.

Místní deník Diario de Jeres napsal, že dívka byla těhotná už v době, kdy se svou rodinou přišla do Španělska. Lékařům mladičká matka řekla, že v její zemi je porod u tak mladých dívek běžný.

Úřady podle agentury AFP nyní zkoumají, zda podmínky v rodině jsou pro mladičkou matku a dítě uspokojivé, či zda se o ně mají starat sociální služby.

Rekordmankou však zůstává Peruánka Lina Medinová, které bylo v době porodu roku 1939 jen pět let, sedm měsíců a 21 dní. Nikdy se ale nezjistilo, s kým dítě počala. Pro podezření z incestu se dočasně ve vězení ocitl Linin otec, ale později byl propuštěn pro nedostatek důkazů. Její syn se dožil 40 let, zemřel na onemocnění kostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám