Hlavní obsah

Na Floridě operovali krokodýla, museli mu z žaludku vytáhnout botu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední zákrok mají za sebou na Floridské univerzitě. Na tamní fakultě veterinární medicíny museli operovat krokodýla, který v jedné z floridských zoologických zahrad spolkl botu. Operace třímetrového velikána proběhla bez komplikací a zvíře se záhy mohlo vrátit do zoo.

Foto: University of Florida College of Veterinary Medicine

Anuket je připravová na na náročnou operaci.

Článek

Zoologický park a aligátoří farma v St. Augustine nabízí zájemcům adrenalinový zážitek v podobě zipline nad výběhem aligátorů a krokodýlů. Nedávno však jeden z návštěvníků při své jízdě nad nebezpečnými plazy ztratil botu.

Dříve než obuv stačili odklidit zřízenci zahrady, padla do oka samici krokodýla nilského jménem Anuket. Samice pojmenovaná po staroegyptské bohyni Nilu botu okamžitě sežrala. Posléze ji vyzvrátila, ale rovnou ji snědla znovu.

Chtěl utéct před policií, skončil nahý nad řekou plnou krokodýlů

Koktejl

Veterináři se pokoušeli přimět Anuket ke zvracení znovu, ale nepovedlo se to. Proto musela být 5. února samice odvezena na operační stůl na veterinární fakultě.

Operace zhruba 150kilového krokodýla proběhla bez problémů, Anuket zůstala u specialistů ještě přes noc na pozorování a následně byla vrácena zpátky do zoologické zahrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám