Hlavní obsah

Muži, který býval ženou, se narodilo dítě s ženou, která bývala mužem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý rok se stali párem, který psal v Jižní Americe historii. Transsexuální otec otěhotněl s transsexuální matkou. Čtyři měsíce po narození prvního dítěte se nyní rodiče z Ekvádoru pomalu chystají na příchod dalšího potomka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fernando Madacho se narodil jako žena. Jeho partnerka Diane Rodriguezová zase jako muž.

„Jsme rodina jako každá jiná i navzdory tomu, že možná nemáme stejná práva,“ řekl Madacho serveru BBC. Dodává, že to mnohdy kvůli své odlišnosti nemají jednoduché, ale rodičovství si oba nesmírně užívají.

Rodriguezová, která se narodila jako Louis, tvrdí, že by ji nikdy nenapadlo, že se stane matkou. „Zákon kdysi vyžadoval, aby vás vykastrovali, pokud jste chtěli být identifikováni jako žena,“ tvrdí.

Ve své domovské zemi Rodriguezová jeden čas obsazovala i přední stránky novin, když se stala v roce 2013 prvním transsexuálem, který chtěl kandidovat do kongresu.

Svěřila se, jaké těžké období prožívala, když o své odlišnosti řekla rodině, která ji vyhodila a donutila žít na ulici. Několikrát byla také unesena.

Detaily o jménu dalšího potomka si rodiče zatím nechávají pro sebe, ale skrze sociální sítě své fanoušky o všem informují. „Jsme neuvěřitelně šťastní. Když jsem se dozvěděl, že jsem znovu těhotný, začal jsem štěstím plakat. Byl to ten nejkrásnější moment v životě,“ uzavřel Madacho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám