Hlavní obsah

Muž uschoval peníze v koši, uklízeč je zapálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAO PAOLO

Alvaro Weyne z brazilské Fortalezy po dlouhém přemýšlení došel k názoru, že nejlepším úkrytem velké částky peněz bude odpadkový koš v jeho kanceláři. Nakonec o ně však stejně přišel. Finanční obnos totiž ukradl muž, který v budově prováděl úklid.

Foto: Zoo Brno

M´Toto zvaný Toník

Článek

Weyne do odpadkového koše v práci ukryl v přepočtu celkem 405 tisíc korun jak v hotovosti, tak i v podobě šeků. Podle něj to byl perfektní úkryt, napsal deník Terra Noticias Populares.

Před odchodem z kanceláře však na peníze naprosto zapomněl. Objevil je tam teprve uklízející domovník.

Peníze zapálil

Weyne se zprvu domníval, že si jich uklízeč nepovšimnul a vyhodil je s ostatním odpadem do popelnice, napsal internetový server Daily News.

Případnému nálezci proto vypsal odměnu ve výši asi 81 tisíc korun. Hledaný finanční obnos ale nakonec objevila policie.

Uklízeč totiž peníze ve skutečnosti našel a jeho výše ho prý zcela pomátla. Vyšel s nimi na ulici a začal je rozdávat kolemjdoucím. Za část si koupil věci, které si dosud nemohl dovolit.

Zbytek bankovek na rohu ulice s kamarádem zapálil. Přivolané hlídce se podařilo zachránit skoro polovinu ukradené hotovosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Miliónovou výhru v loterii dá na charitu

Obyvatel Dortmundu se ze své výhry ve výši 9,1 miliónu eur dlouho těšit nebude. Celou ji totiž věnuje na dobročinné účely. Němec byl jediným hráčem, který před...

Výběr článků

Načítám