Hlavní obsah

Muž kradl bagr a zpustošil přitom hřbitov

– Church Warsop
Novinky, Markéta Klánská

Čtyřiatřicetiletý Brit skončil na čtyři a půl roku ve vězení poté, co se snažil ukrást bagr. Ze stavby, kde pracovní stroj odcizil, se vydal na zběsilou cestu, při které dokonce zpustošil hřbitov. Téměř celou dobu ho pronásledovala policejní helikoptéra, která jeho útěk před policií natočila.

Článek

V sobotu 2. července se v okolí Mansfieldu ve Velké Británii odehrálo drama. Čtyřiatřicetiletý Steven Regan z Leedsu ukradl na stavbě ve vesnici Church Warsop pracovní stroj. Nevyhnul se však bezpečnostním kamerám, takže ho brzy začala pronásledovat policie.

Ve snaze uniknout strážcům zákona se Regan vydal přes pole, parkoviště a rovnou na hřbitov. Na pěšině uprostřed hřbitova však ztratil nad vozidlem kontrolu a najel do několika náhrobků, které kompletně zničil. Navíc prý použil stroj jako beranidlo, aby se dostal skrz železná hřbitovní vrata. Podle žalobce tam způsobil škodu ve výši až 15 000 liber (436 000 korun).

Regan uznal vinu a přiznal se i k dalším činům

Policie ho dopadla kus od hřbitova, kde musel kvůli píchnuté pneumatice zastavit. U soudu pak čelil mnoha jednotlivým obviněním, včetně krádeže, nebezpečné jízdy a poškození cizího majetku.

Toto pondělí oficiálně uznal svou vinu a ještě se přiznal ke krádeži dvou menších bagrů v Leedsu. Nakonec apeloval na soudce, aby vzal v potaz fakt, že v posledních dvou letech spáchal ještě dalších 16 podobných trestných činů.

Soudce Tony Mitchell nad Reganem vynesl rozsudek a neodpustil si poznámku, že řídil jako splašený beran a choval se jako posedlý. Jako polehčující okolnost však zdůraznil, že jde vlastně jen o malou rybu. Regan se totiž stal součástí organizovaného zločinu a byl placený za to, že má krást stroje a předávat je dál.

Za všechny delikty dostal Regan trest odnětí svobody na 54 měsíců. Zároveň přišel na pět let o řidičský průkaz. Po uplynutí této lhůty bude muset podstoupit testy, aby mohl opět řídit, uvedl deník The Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám