Hlavní obsah

Mrtvý Portugalec se vrátil domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LISABON

Portugalec, který byl loni v listopadu prohlášen ve Španělsku za mrtvého, se vrátil domů. Od té doby se mu nepřezdívá jinak než mrtvý-živý. Informoval o tom deník Correio da Manha.

Článek

"Byli překvapeni," okomentoval svůj návrat Fernandez Chaquico, který by měl být již několik měsíců po smrti. Když se vrátil do svého městečka, spoluobyvatelé, kteří souseda dávno pohřbili, nevěřili svým očím.

Návrat v slzách

"Vracel jsem se ze Španělska stopem," vyprávěl Ferdinandez, který už sedm let jezdí pravidelně do sousední země za prací, "poklepal jsem šoférovi na rameno a on na mě vyvalil oči, jako by spatřil ducha. Zeptal se mě: jsi mrtvý nebo živý? Všechno jsem hned pochopil," dodal muž, jehož známí z okolí považovali za nebožtíka.

Když se vrátil domů, našel svou sestřenici. "Padli jsme si do náručí a oba plakali jako malé děti," přiznal znovu narozený Fernandez.

Pochybila policie

Vysvětlení pro kuriózní situaci podali španělští policisté, kteří loni nalezli na farmě mrtvolu. Pokoušeli se ji identifikovat, ale marně. Omylem informovali Chaquicovu rodinu o Fernandezově úmrtí.

Tělo bylo pochováno ve Španělsku, neboť domnělí pozůstalí nedisponují dostatečnými finančními prostředky, aby uhradili náklady na převoz do Portugalska. Fernandezovi nyní zbývá jen přesvědčit místní úřady, aby ho znovu uznali za živého.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám