Hlavní obsah

Mops i energická border kolie. Soutěž fotografií psů zná vítěze

Pro milovníky psů je každá fotografie jejich čtyřnohého přítele překrásná, přesto v soutěži můžou vyhrát jen ty nejlepší. Při udílení cen Dog Photography Awards za rok 2021 slavili úspěch mops, border kolie i fenka z útulku.

Foto: Heike Willersová, Profimedia.cz

Tichý okamžik. Druhé místo v kategorii krajinářské fotografie získala se svým snímkem Heike Willersová za fotku svého psa, který hledí na ptáka na pláži.

Článek

Fotografická soutěž o nejlepší psí fotografii z celého světa je rozdělena do tří kategorií: portrét, akční snímek a krajinářská fotografie. V kategorii portrétu se na prvním místě umístilo štěně mopsa vyfocené na váhách, druhé místo obsadil bígl v křesílku s vlastním portrétem v pozadí a třetí místo získal pózující afghánský chrt.

V rámci akčních snímků dominovaly border kolie. První místo patřilo fotografii z výcviku agility, druhé místo snímku z dovádění v jezeře. A fotka psa dovádějícího ve vodě slavila úspěch i na třetím místě.

Týraná fenka Monika dostala nové nohy, vznikly na 3D tiskárně

Koktejl

V kategorii krajinářských snímků zvítězila fenka z útulku, vyfocená u jezera se svou paničkou a obklopena mlžným oparem. Fenka přitom nese příznačné severské jméno Skadi. Na druhém místě se umístila fotka psa, který pozoruje ptáka na pláži, a třetí místo získala border kolie hledící na řeku.

Dog Photography Awards je celosvětová soutěž, která se pořádá každý rok. Její organizátoři však pořádají měsíční soutěže pro amatérské i profesionální fotografy, kterých se může zúčastnit každý.

Reklama

Výběr článků

Načítám