Hlavní obsah

Mladý pošťák nepomohl vstát důchodkyni. Byl prý příliš unavený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská Královská pošta řeší pořádný skandál. Jeden z jejích pošťáků ve skotském Bainsfordu totiž odmítl pomoci dvaasedmdesátileté důchodkyni, která upadla a nemohla vstát ze země. Mladý pošťák jí odmítl pomoci s tím, že je příliš unavený.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše se odehrálo ve středu v městečku Bainsford nedaleko skotského Falkirku. Dvaasedmdesátiletá Patricia Stewartová upadla, když se skláněla pro dva balíky, které jí zanechal přede dveřmi právě odcházející pošťák.

Při pádu se žena trpící osteoporózou udeřila do hlavy a nemohla vstát. Vedle stojící pošťák jí však pomoci odmítl. „Nemůžu vám pomoct. Jsem vyřízenej, absolutně vyřízenej,“ odpověděl důchodkyni mladý muž, pokrčil rameny a zanechal plačící ženu na sněhu.

Důchodkyně zůstala sedět bezmocná na sněhu asi dvacet minut, během kterých marně volala o pomoc. Všimla si jí až projíždějící dvaadvacetiletá kurýrka Karolina Domská, která jí okamžitě přispěchala na pomoc.

U pošťáka objevili 24 tisíc nedoručených zásilek. Bylo by to moc práce, tvrdí

Koktejl

K pošťákově smůle všechno zaznamenala bezpečnostní kamera u sousedů. Záznam pak na sociálních sítích zveřejnila neteř Patricie Sheryl Harkinsová. „Doufám, že pošťák, který tohle udělal, si uvědomí, jaký typ člověka je a už to nikdy nikomu jinému neudělá,“ napsala neteř.

Vedení místní poštovní pobočky se přišlo důchodkyni osobně omluvit. Pošta už nyní pracuje na tom, aby identifikovala svého zaměstnance a podnikla patřičné disciplinární kroky.

Reklama

Výběr článků

Načítám