Hlavní obsah

Mladý pár se ukryl před bouří v kontejneru, ten však letěl i s nimi vzduchem

Do nepříjemné situace se dostal mladý britský pár, který na Faerských ostrovech zastihla bouře. Na otevřené pláni se dvojice neměla kam schovat, a tak si postavila stan uvnitř přepravního kontejneru. Vítr byl však natolik silný, že kontejner i s nimi odfoukl asi o 200 metrů dál, při čemž utrpěli četná zranění. Podle posledních zpráv jsou však oba mimo ohrožení života, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Mladý pár se před bouří ukryl do přepravního kontejneru.

Článek

Pětadvacetiletá Charlotte Bainbridgeová se svým o dva roky starším přítelem Eddem Hewettem byli na Faerských ostrovech na dovolené.

Nepříznivé počasí je zastihlo zrovna ve chvíli, kdy se nacházeli na rozlehlé otevřené pláni, kde nebylo kromě dvoutunového přepravního kontejneru nic, co by jim mohlo dočasně posloužit jako přístřeší.

Foto: Profimedia.cz

Charlotte Bainbridgeová se svým přítelem Eddem Hewettem.

Rozhodli se proto uvnitř kontejneru postavit stan a přečkat tam noc. Bouře však byla natolik silná, že se kovový kontejner vlivem větru zničehonic začal hýbat. „Vyšli jsme ze stanu ven a zapřeli nohy o stěny kontejneru,“ popsala reakci na nečekanou situaci Bainbridgeová.

To jim však nebylo nic platné, neboť silný vítr kontejner nazdvihl a odfoukl ho i s nimi asi o 200 metrů opodál. „Létali jsme uvnitř kontejneru ze strany na stranu. Vzpomínám si, jak mé tělo naráželo do stěn,“ svěřila se žena.

Ženu nechal v kontejneru a šel pro pomoc

Nakonec z kontejneru oba vypadli a ocitli se uprostřed zuřivé bouře. Bainbridgeová však z důvodu četných poranění nebyla schopná vstát, a tak ji otřesený přítel odvlekl paradoxně zpět do kontejneru a vydal se pěšky pro pomoc. Tu našel až zhruba po osmi kilometrech, když narazil na místní farmu.

Bainbridgeová byla poté helikoptérou transportována do nejbližší nemocnice, kde jí lékaři diagnostikovali poranění žeber, propíchnutou plíci a vnitřní krvácení. Podle posledních informací je však mimo ohrožení života.

Reklama

Výběr článků

Načítám