Hlavní obsah

Mladíci pokořili bez jištění druhou nejvyšší budovu světa

Novinky, mach

Nejvyšší budova v Číně Shanghai Tower ještě není ani kompletně dokončená a už si na ni troufli dva ruští odvážlivci. Dvojice Vadim Machorov a Vitalij Raskalov zdolala 632 metrů vysokou věž a pořídila z ní ohromující záběry.

Mladíci pokořili bez jištění druhou budovu světa o výšce 632 metrů

 
Článek

„Věděli jsme o striktních čínských zákonech, a tak jsme se pečlivě připravovali a vybrali si období oslav čínského nového roku. Během tohoto svátku nebyla ochranka tolik ostražitá a nikdo na stavbě nepracoval,“ uvedl jeden z odvážlivců.

Shanghai Tower se stane druhou nejvyšší budovou na světě. V současné době je na jejím vrcholu postavený jeřáb, kvůli němu je budova daleko vyšší. Rusové tak vyšplhali do výšky 650 metrů, a to bez jakéhokoliv jištění.

Machorov a Raskalov nebyli na výpravu nijak speciálně vybaveni. Měli jen teplé oblečení a na hlavách připevněnou kameru.

„Proplížili jsme se na staveniště v noci, poté jsme dvě hodiny lezli 120 pater a museli jsme spát a poté čekat asi osmnáct hodin, abychom se dočkali správného počasí.“

Zachytili dokonalé záběry, které místy nahánějí až strach. Snímek má momentálně na internetu třináct miliónů zhlédnutí a číslo neustále roste.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám