Hlavní obsah

Mladé snoubence potkala smůla, která se jen tak nevidí

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva pokusy. Dva neúspěchy. To je bilance mladého páru z Gruzie, který se od dubna snaží vstoupit do manželského svazku. Po prvním zrušeném obřadu na konci dubna se snoubencům nepovedla kvůli pandemii koronaviru ani svatba v náhradním termínu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli koronaviru museli zrušit svatbu, už podruhéVideo: Reuters

 
Článek

Tomu se říká pořádná smůla. Pětatřicetiletý Giorgi Khomasuridze a jeho o dvanáct let mladší drahá polovička Salome Berikashviliová z Tbilisi se od letošního jara snaží uskutečnit svatební obřad, už podruhé ale svatba skončila dřív, než vůbec začala.

„Všechno už bylo naplánované, ale dva dny před obřadem jsme museli svatbu zrušit,“ popsala smutně nevěsta. Naděje přitom páru svitla v červnu, kdy se v zemi postupně začala uvolňovat protikoronavirová opatření, a svatba původně plánovaná na 24. dubna se měla konat 13. září.

Nevěsta v Izraeli dostala u oltáře infarkt

Koktejl

Ani z toho nakonec nic nebylo. Snoubenci však berou celou situaci sportovně. „Nedá se nic dělat, potřetí už to snad vyjde,“ uvedla Berikashviliová, která s partnerem čeká dítě, a dvojice nechtěla zbytečně vystavit svatebčany riziku nákazy.

Nespokojenost podnikatelů

Mezi podnikateli, zejména pořadateli hromadných akcí a majiteli restaurací, převládá s opatřeními nespokojenost. „Přáli bychom si jejich zrušení, nemáme jinou možnost uživit se v naší chudé zemi,“ uvedl jeden z podnikatelů.

Někteří občané se v pátek shromáždili v hlavním městě poblíž budovy parlamentu, kde žádali po vládě podporu v době pandemie, kdy je jejich podnikání velmi omezeno, jak uvedla agentura Reuters.

Gruzie přitom rozhodně nepatří mezi nejpostiženější země na světě, v žebříčku je až 143. na světě. V pondělí bylo v zemi hlášeno 165 nových případů, celkově číslo stouplo na 2392 nakažených. V zemi žije zhruba 3,7 milionu lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám