Hlavní obsah

Ministr propagoval cyklistiku, mezitím mu ukradli kolo

Právo, Kateřina Farná (Brusel)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se říká, tohle nevymyslíš. Vlámský ministr dopravy Ben Weyts zakusil hořkou zkušenost, když chtěl jít jízdou na svém naleštěném závodním kole Belgičanům příkladem.

Foto: Profimedia.cz

Belgický ministr Ben Weyts

Článek

Nedávno totiž vystupoval jako hlavní řečník na tiskové konferenci v Halle, jihozápadně od Bruselu, kde hovořil o vlámských investicích do městské cyklistické infrastruktury. Jeho vlastní bicykl mu však mezitím nějaký nenechavec odcizil.

„Kolo jsem si řádně zamkl nedaleko místa, kde probíhala konference. Doufám, že záběry kamerového systému zloděje odhalí, aby mohl být potrestán,“ řekl Weyts stanici VRT.

Přitom kolo ministrova tiskového mluvčího zůstalo bez úhony na místě. Ministr naštěstí nemusel jít domů pěšky v tenkém cyklistickém oblečku: „Kousek odsud je železniční stanice, v pohodě chytnu nějaký vlak.“

Weyts nakonec bez bicyklu dlouho nebyl. O pár dní později si ho pozvali jako hosta do pořadu Hautekiet belgického Radia 1, kde jako překvapení dostal nové kolo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám