Hlavní obsah

Mexičanka ve sto letech dokončila první stupeň základní školy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studovat se dá opravdu v každém věku. Důkazem je Mexičanka Manuela Hernandezová, která ve věku sta let úspěšně dokončila první stupeň základní školy. Jako malá z ní musela odejít, aby pomáhala rodičům, a novou motivaci našla až v takto požehnaném věku. Ve studiu teď chce pokračovat, napsala agentura Reuters.

Mexická babička ve svých 100 letech dokončila základní školuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Hernandezová, která se narodila v roce 1913 v mexickém státě Oaxaca, musela základní školu opustit po pouhém roce. Sice se jí tam líbilo, ale její chudá rodina potřebovala, aby pomáhala doma.

„Rodiče netrvali na tom, abych studovala. Já jsem chtěla chodit do školy, ale nemohla jsem. Moje matka neměla peníze. Můj strýc mě později do školy přihlásil, ale po roce jsem odešla. Vyrostla jsem a už jsem byla užitečná v domácnosti,“ řekla stoletá babička v rozhovoru pro stanici Uno TV.

Ke studiu se vrátila až loni v říjnu ve věku 99 let na doporučení jednoho ze svých vnoučat. Učivo dohnala během jediného školního roku a školu úspěšně dokončila. V sobotu si při slavnostní ceremonii převzala diplom.

Nejstarší mexická absolventka základní školy teď chce pokračovat ve studiu na druhém stupni základní školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám