Hlavní obsah

Manželský pár s pěti syny prodal dům a chystá se na cestu kolem světa

Britové Faye a Matthew Goodingovi mají na první pohled vše, co si mohou přát - početnou a zdravou rodinu, velký dům a úspěšně rozjeté podnikání. V určitý moment si však uvědomili, že už mají dost materiálna a namísto toho prahnou po nezapomenutelném dobrodružství. Prodali proto dům a v nejbližší době se vydají na cestu kolem světa, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Početná rodina z malé anglické vesnice nacházející se poblíž města Lincoln se odhodlala k odvážnému životnímu kroku. Prodala svůj velký dům a většinu svého majetku, aby se vydala na cestu kolem světa.

„Prodej domu, který jsme za posledních několik let zcela zrekonstruovali, pro nás byl smutnou událostí. Někteří naši přátelé a rodinní příslušníci si myslí, že jsme se zbláznili,“ přiznala třiatřicetiletá Faye.

„Zbavení se tolika věcí ale bylo zároveň velmi osvobozující,“ svěřila se matka devítiletého Ralpha, sedmiletého Judaha, čtyřletého Huntera a desetiměsíčních dvojčat Freddieho a Jaspera.

Chtějí se víc věnovat dětem

Právě narození dvojčat vedlo manželský pár k neočekávanému rozhodnutí. „Zjištění, že čekám dvojčata, představovalo šok. Zjistila jsem, že místo abych trávila čas s kluky, celý den jenom uklízím. Ti starší už chodili do školy a já jsem si uvědomila, že je vidím velmi zřídka,“ řekla.

Se svými pocity se proto Faye svěřila manželovi. Společně se dohodli, že život naplněný materiálnem je nečiní šťastnými a že s tím musí něco udělat.

Za dobrodružstvím se vydají už během ledna a začít chtějí ve Švédsku. „Chceme procestovat Evropu a během dvou let se dostat i do vzdálenějších míst, jako je Japonsko, USA, Bali a Thajsko. Přestože kluci nebudou navštěvovat školu, myslíme si, že se toho na cestách naučí mnohem víc,“ prozradil šestatřicetiletý Matthew.

Své podnikání chtějí řídit na dálku. „Nevíme, co se stane, víme ale, že kdybychom se k tomu neodhodlali, do konce života bychom toho litovali,“ uzavřela Faye.

Reklama

Výběr článků

Načítám