Hlavní obsah

Mám nejlepší důkaz o přítomnosti duchů za posledních deset let, chlubí se Skot

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth

Asi před rokem si 35letý Skot Dan Clifford otevřel v britském Perthu bistro. Netrvalo dlouho a jeho zaměstnanci začali pociťovat přítomnost něčeho podivného. Vše vyvrcholilo koncem června, kdy záznam bezpečnostních kamer odhalil v podniku přízračnou postavu.

Foto: Profimedia.cz

Záznamové zařízení v malé skotské kavárně pořídilo snímek přízračné postavy.

Článek

Záznamové zařízení se prý spustilo uprostřed noci, kdy cosi aktivovalo senzor pohybu. Když se pak Clifford na pořízený záznam podíval, přeběhl mu mráz po zádech. U stolku pro dvě osoby se totiž vznášelo něco tajemného.

„Když jsem poprvé spatřil stín před objektivem, tlouklo mi srdce jako blázen. Myslel jsem, že je v kavárně vetřelec. Pak jsem se ale podíval blíž a zjistil, že to nemohl být člověk z masa a kostí. Byl to přízrak, viděl jsem skrz něj,“ prozradil minulý týden regionálnímu deníku Daily Record Clifford.

Majitel bistra tedy neváhal a kontaktoval tým specialistů na paranormální jevy Paranormal Investigation Scotland, které snímek přízraku připomínajícího ženskou postavu naprosto nadchl: „Je to ten nejpřesvědčivější důkaz, jaký jsme za posledních téměř deset let viděli.“

Tito "lovci duchů" dokonce v kavárně ještě před vlastním vyšetřováním pořídili video, které podle nich ke konci zachycuje něco zvláštního. Přiznávají ale, že to stejně tak mohla být pouze hra světel.

Specialisté na paranormální jevy natočili v kavárně podezřelé světlo

Podle Clifforda už v jeho podniku došlo k paranormálním aktivitám dřív: „V posledních měsících celý můj personál pociťoval něco zvláštního. Někteří slyšeli tajemné hlasy, jiní viděli hýbající se židle a do jednoho zaměstnance něco strčilo. Všem z toho běhal mráz po zádech.“

„Dokonce se u nás stavilo několik spiritistů, kteří cítili neobvyklé vibrace, když procházeli kolem. Někteří mluvili o přítomnosti ženy, což by odpovídalo tajemnému snímku,“ svěřil Clifford.

Ozvali se i skeptici

Z dostupných informací bohužel ale není jasné, zda bylo nahrávací zařízení v kavárně schopné pořídit pouze fotografie nebo naopak celé video. Se zveřejněním pouze jediného snímku zobrazujícího světlou skvrnu v pravém horním rohu tak přišla i vlna pochybovačných názorů.

Foto: Profimedia.cz

Kavárna Daniela Clifforda je na první pohled nenápadná, podle některých ale vyzařuje něco neobvyklého.

Clifford se je ale snaží odrazit: „Velmi nás zaujalo, co odborníci řekli o našem posledním důkazu. Chtěli bychom tedy všem skeptikům dokázat, že jsme se nepokoušeli žádné obrázky falšovat.“

Aby tedy mohl předat další důkaz, nainstaloval do kavárny moderní kamery. Jakmile nyní senzory pohybu zaznamenají cokoli většího než kočku, kamery by měly pořídit snímky i videa. Navíc se do kavárny v následujícím období opět chystají specialisté, aby místo spolu s nejznámějšími skotskými „duchaři“ prozkoumali lépe.

Reklama

Výběr článků

Načítám