Hlavní obsah

Majitel restaurace přidával do jídla opium, aby se k němu hosté vraceli

Novinky, tcs

Každý restauratér je rád, když se k němu hosté vracejí, majitel restaurace v Číně však zašel o dost dál, aby si svou klientelu pojistil. Do svých nudlí totiž přidával opiový prášek, aby tak přiměl zákazníky stát se závislými na jeho pokrmech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O skandál v autonomním kraji San-ťiang Tung na jihu Číny se postaral majitel restaurace příjmením Jang (podle zvyku čínská média nezveřejňují celé jméno), kterého 17. prosince zatkla policie. Jak informoval server Sin Chew, Jang byl obviněn z toho, že přidával do jídla opiový prášek.

Jangův trik byl přitom odhalen náhodou. Jeden se zákazníků byl policií pozitivně testován na obsah na morfin. Muž se však dušoval, že se drogy nikdy ani nedotkl a jediné jídlo, za které se nemůže zaručit jsou nudle, které poobědval právě v Jangově restauraci.

Zkouším nové chutě, prohlásil známý šéfkuchař, kterého zadrželi za přechovávání drog

Koktejl

Policie následně při razii v restauraci našla 76 gramů opiového prášku. Majitel restaurace přiznal, že jím vylepšoval své jídlo. Opiový prášek vydával za v Číně nesmírně populární šnečí prášek a policistům i přiznal, že to fungovalo. Většina zákazníků si lahůdku pochvalovala a vracela se prý jenom kvůli ní.

V Číně se rozhodně nejedná o nic výjimečného, před třemi lety zemí otřásl skandál, kdy se právě kvůli přidávání opiátů do jídla dostalo do hledáčků policie na třicet restaurací.

Reklama

Výběr článků

Načítám