Hlavní obsah

Lvice předvedla, že i vrcholný predátor má své slabé chvilky

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Serengeti

Být ve správný čas na správném místě se podařilo jihoafrickému fotografovi Jeanovi Du Plessisovi, který vede safari v tanzanském národním parku Serengeti. Při prohlídce s návštěvníky se stal svědky napínavého okamžiku, ve kterém se místní lvice snažila za každou cenu vyšplhat na strom za svými soukmenovci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: I když se lvice snažila, nakonec ze stromu stejně spadlaVideo: AP

 
Článek

„Od té doby, co přes tuto oblast začali migrovat pakoně, jsou tu tisíce much, které lvy značně obtěžují,“ říká Du Plessis. Někteří z nich se tak podle jeho slov pro Caters TV schovávají do větví stromů, aby otravnému hmyzu unikli.

O to se snažila i lvice, kterou fotograf v parku Serengeti natočil. Jenže „skoro všechny větve byly zabrané a pro lvici nezbylo žádné pořádné místo, kam by si mohla lehnout“, komentuje její nešťastnou situaci Du Plessis. V koruně stromu odpočívala skupinka mladých lvů, kteří celou akci sledovali spolu s návštěvníky parku. Zkrátka i ve zvířecí říši platí, že kdo pozdě chodí, sám sobě škodí.

Přesto se lvice rozhodla, že zkusí své štěstí a pokusí se na strom dostat. Jenže na úzké větvi ztratila balanc a zpátky se na ni už vyšvihnout nedokázala. Podařilo se jí sice za větev zachytit, ale chtě nechtě se musela vrátit zpátky na zem, a to navíc dost komickým způsobem. Celou cestu zpátky musela „ručkovat“. Její lví pýcha tak utržila pořádnou ránu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám