Hlavní obsah

Labrador přišel o zrak, i přesto je ale šampionem v aportování

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Desetiletý labrador Jack upoutal porotce a vyhrál v britské národní soutěži kategorii vodního aportování. Překonal tak několik stovek dalších psů, kteří se akce zúčastnili. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby Jack před třemi lety nepřišel o zrak.

BEZ KOMENTÁŘE: Slepý labrador je šampionem v aportování předmětů z vodyVideo: vimeo.com

 
Článek

Hnědému labradorovi byla v šesti letech diagnostikována progresivní atrofie sítnice. Jack pak během jednoho roku postupně ztratil zrak. Podle jeho majitelky se s tím ale vyrovnal velmi rychle.

„Jack se k nám dostal zrovna ve chvíli, kdy se jeho vidění začínalo zhoršovat. Museli jsme ho trochu trénovat, ale nic mu nedělalo problém. Je to ten nejšťastnější pes, jakého jsme za celou dobu měli,“ řekla Jackova majitelka Margaret Simpsonová.

„Vždy, když jsme byli na procházce, Jack vycítil vodu a vrhal se do jezírek a potoků. Sbíral ze dna kameny a nosil nám je. To škodilo jeho zubům, tak jsme mu místo toho začali házet různé hračky. Uvědomili jsme si, jak je talentovaný a přihlásili jsme ho do soutěže. Jsem opravdu ráda, že vyhrál, je to pro něj velké ocenění,“ dodala spokojená žena.

Reklama

Výběr článků

Načítám