Hlavní obsah

Krásné tanečnice u tyče poměřily síly na mistrovství České republiky

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vypracovaná těla, ozdobené dresy, krásné tanečnice u tyče. To vše bylo k vidění v sobotu v pražském divadle Hybernia, kde se konalo finále pátého Mistrovství České republiky v pole sportu. V moderní taneční disciplíně pole dance se ale nepředvedly jen ženy a dívky, na mistrovství nechyběla ani kategorie mužů.

Krásné tanečnice u tyče poměřily síly na mistrovství České republiky v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Pole dance, neboli tanec na tyči, je moderní sportovní disciplína, která kombinuje hned několik tanečních prvků dohromady. Výjimkou nejsou ani akrobatické výkony, nad kterými se tají dech. Převládají prvky moderní gymnastiky, volného moderního tance a také baletu.

Soutěž zahájili děti a junioři. Následovala speciální kategorie parapole, při které akrobacii na tyči předvedly dívky s handicapem. Poté se o titul utkaly ženy amatérky, které následně vystřídaly tanečnice profesionálky. V kategorii profesionálů jsou převážně ženy s trenérskou licencí nebo několikanásobné účastnice soutěží.

Dvojice a muži

Choreografii v podání dvou tanečnic umožnila neméně zajímavá kategorie dvojic. Letos se této disciplíny zúčastnil výjimečně i jeden manželský pár. Novinkou byla kategorie Masters pro ženy starší 40 let. V té se představila například i herečka Daniela Choděrová.

Mistrovství však nebylo výlučně ženskou záležitostí, vypracovaná těla rozhýbali na tyči ve své kategorii i muži.

V kategorii ženy profesionálové obsadila první místo Jana Jagošová, na druhém místě se umístila Tamara Šumberová a na třetím pak Tereza Kobrlová.

První místo v kategorii ženy amatéři získala Anna Křížová, na druhém místě skončila Tereza Teislerová a třetí místo patří Heleně Hyllové. Výsledky všech kategorií naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám