Hlavní obsah

Kotvaldův syn skončil kvůli stresu v léčebně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Devatenáctiletý syn zpěváka Petra Kotvalda je hospitalizován v Psychiatrickém centru Praha. Informoval o tom v úterý deník Blesk s tím, že lékaři mají u mladíka podezření na schizofrenii. To však zpěvák v prohlášení, které mají Novinky k dispozici, vyvrátil.

Foto: Dana Ehlová

Jeden ze zvonů v kostele sv. Prokopa v Přepychách, který projde obnovou.

Článek

Kotvaldův syn absolvoval toxikologické vyšetření a pak také vyšetření na EEG a CT s negativním výsledkem. "Výsledky vyloučily organickou příčinu potíží a následně s psychologickými testy i schizofrenii," uvedl zpěvák.

Mikuláš byl od 15. ledna hospitalizován ve zmiňovaném zařízení. "Absolvoval nejprve pohovor s psychologem v krizovém centru, a pak se vrátil domů. Protože však i nadále pociťoval neklid a úzkost, souhlasil následně s nabídnutou hospitalizací v Psychiatrické léčebně Bohnice, z níž byl 20. ledna převeden na Psychiatrické centrum Praha," popsal sled událostí Kotvald.

Po odeznění akutních potíží pobýval o víkendech Mikuláš doma.

Složil se z ukradených prací

Příčinou synových potíží byla prý psychóza. "V pondělí 17. ledna měl Mikuláš, který se od svých pěti let věnuje výtvarnému umění, odevzdat na Akademii výtvarných umění svoje práce v rámci přijímacího řízení, týden poté pak také na Vysoké škole umělecko-průmyslové. Jeho připravované práce ale zmizely. Tuto stresovou situaci a tlak, který cítil, prostě nezvládl," konstatoval Kotvald.

Zpěvák ocenil přístup odborníků, kteří se o jeho syna starají. "Ti lidé skutečně vědí, o čem mluví. Velmi Mikulášovi i nám pomohli," řekl.

V centru, umístěném v areálu Psychiatrické léčebny v Praze 8, které avšak není její součástí, je podle Kotvalda zaveden volný režim. Pacienti mají možnost pohybu po areálu, nejprve v doprovodu, později i sami. "Lidé kolem, jak Mikuláš sám říká, jsou pro něj pouční a čas v centru prý plyne jinak než venku," uvedl Kotvald.

Dnes se v psychiatrickém centru konala velká vizita, která rozhodla, že Mikuláš Kotvald bude ve středu propuštěn domů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám