Hlavní obsah

Kočka uvězněná v přepravním kontejneru přežívala dva měsíce na pavoucích

Novinky, Michael Švarc

Pavouci a vysrážená voda zřejmě zachránili život kočce, která uvázla v přepravním kontejneru. Kocoura Montyho z Helstonu v anglickém Cornwallu do něj nedopatřením zavřeli v červenci, jeho majitelé už mysleli, že jejich mazlíčka přejelo auto. Zvíře bylo zachráněno, když ho někdo uslyšel hlasitě mňoukat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Když se Monty ztratil, vyvěsili jeho majitelé Beverley a Paul Chapmanovi po městě plakáty, aby ho našli. Jelikož se jim nikdo neozval, obávali se nejhoršího. O dva měsíce později jim však volal veterinář, že je kocour naživu a zdravý, píše server Metro. „Nechápu, že se mu nic nestalo. Ta kočka má 99 životů,“ komentovala to s údivem Beverley Chapmanová.

Kocoura objevili, když ho někdo zaslechl hlasitě mňoukat a naříkat. „Rychle otevřeli kontejner, který byl dva měsíce zavřený. Ukázali nám dokonce video, když Montyho volali ven, mohli si vyplakat oči,“ doplnila Chapmanová. Dodala, že svého mazlíčka poznali okamžitě, i když ztratil množství váhy.

Podle majitelů nebylo nic neobvyklého, že se Monty vydal na toulky. Jednou se dokonce schoval v autě a dojel nějakých 15 kilometrů na cornwallský poloostrov Lizard. „Je velmi nezávislý, má asi tak sedm nebo osm dalších domovů,“ připouští Chapmanová.

Majitelé se domnívají, že jejich mazlíček musel po celé dva měsíce přežívat tak, že lízal vodu, která se vysrážela na stěnách kontejneru, a jedl pavouky. „Nenapadá nás, jak jinak to mohl zvládnout,“ uvedla žena s tím, že kocour už začíná opět vypadat zdravěji, než když se po nechtěném dobrodružství vrátil domů. „Nezastavilo ho to od chození ven, ale je teď mazlivější. Vyskočí si na postel a gauč, což předtím nikdy moc nedělal.“

„Monty je osobnost, je jako mrzutý puberťák. V jednu chvíli je váš nejlepší přítel a pak vás kousne do ruky,“ uzavřela Chapmanová.

Hemingwayův dům na Floridě žije díky šestiprstým kočkám

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám