Hlavní obsah

Kněz zrušil soutěž o nejkrásnější jeptišku, lidé ho posílali do pekel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italský kněz, který nedávno vyhlásil soutěž o nejkrásnější jeptišku, od svého úmyslu nakonec odstoupil. Odůvodnil to tím, že byl špatně pochopen a média o jeho záměru informovala jako o megashow "odhalující skrývaný půvab jeptišek". Informovala o tom v pondělí italská média. Na webu, kam měly jeptišky posílat své fotky, se tak dočkal jen kritiky.

Foto: Profimedia.cz

Nápad uspořádat soutěž krásy prý Rungimu vnukly samy jeptišky. Ilustrační foto

Článek

"Internetová soutěž měla sloužit výhradně tomu, aby upozornila, že i život jeptišek může být krásný," prohlásil Antonio Rungi.

Média obvinil z toho, že jej "záměrně pochopila jinak", když se rozepisovala o údajné soutěži krásy a uváděla, že se čeká konkurence až 1000 soutěžících.

"Musel jsem dočasně uzavřít svůj blog," uvedl kněz. Přicházely mu prý na něj i hrubé hrozby včetně oznámení, že "skončí v pekle". "A přitom je krása koneckonců darem božím," posteskl si.

Soutěž měla být jen virtuální

Jeho nápad se soutěží Miss sestra Itálie (Miss Suore) vyvolal v zemi značný rozruch. Soutěž přitom měla být jen virtuální: zájemkyně měly po internetu poslat svou fotografii, kněz měl nejlepší vystavit a návštěvníci blogu jim měli udělovat své hlasy.

Nápad uspořádat soutěž krásy prý Rungimu vnukly samy jeptišky. Jeho motivem pak byla snaha ukázat, "že existuje i jiná krása než ta televizní, totiž cudná, jež pochází ze srdce a z duše".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám