Hlavní obsah

Klinika eutanazie odmítá neočkované

Zajistit si očkování proti covidu se zdá pro někoho, kdo plánuje zemřít, jako zbytečná věc. Lidem, kteří dobrovolné ukončení života plánují provést u německé organizace Verein Steberhilfe, ale nic jiného nezbude, pokud tedy už nemoc covid-19 neprodělali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Od 19. listopadu se Verein Sterbehilfe (Sdružení pomoci ve smrti) stejně jako ostatní služby či obchody řídí pravidlem 2G, tedy že budou poskytovat své služby pouze lidem očkovaným či těm, kteří nemoc prodělali (geimpft – očkování a genesen – zotavit se).

Zprávy si povšimla různá světová média. Australská mutace konzervativního deníku The Spectator upozorňuje na ironii celé věci. Na sociálních sítích lidé zase vtipkují, že člověk už potřebuje očkování i na to, aby mohl zemřít.

Jenže ve skutečnosti tu vůbec o ironii nejde a nařízení má svůj důvod. Eutanazii podstupují těžce nemocní a nevyléčitelní lidé a vybírají si ji z toho důvodu, že chtějí zemřít bezbolestně.

Stroj na eutanazii lze po částech vytvořit 3D tiskárnou a pak sestavit

Koktejl

Případné nakažení covidem by u nich znamenalo pravděpodobně velmi těžký průběh s velkým rizikem úmrtí a není třeba podotýkat, že tento odchod ze světa by rozhodně nebolestivý a klidný nebyl.

Klinika chce pochopitelně rovněž chránit své pracovníky, aby i v této době byli schopni poskytovat své služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám